Härnösand igen :)

Åkte tidigt som tusan i morse efter en natt med alldeles för lite sömn och det har märkts under dagen. Jag var sjukt trött när jag kom hem från skolan vid halv 6 tiden och det fick då bli en powernap. Känns inte som det kommer vara något problem att somna i kväll pga den, är fortfarande rejält trött. Så det får nog bli sängen för mig snart.

Idag hade vi två föreläsningar och en redovisning. Redovisningen gick bra, det var en muntlig där vi redovisade inför vår studiegrupp. Så det var bara 13 stycken som lyssnade, så det kändes okej. Föreläsningarna var av blandad kvalité. Den sista vi hade idag var helt okej, då fick vi jobba med layout och göra en poster och självklart blev vår jättebra :) Hahha, nej men det var faktiskt roligt och man kommer säkert ha någon nytta av det i framtiden när man ska göra arbeten.
Den första föreläsningen vi hade idag däremot hade jag lika bra kunnat missa. Det var en föreläsning om power point och fast jag inte har jobbat nå med power point så måste jag säga att det inte gav ett smack. Lite irriterande för oss som reser till Härnösand när dem flyttar en föreläsning i sista stund så vi får åka dit tidigare än vad vi skulle och sedan är det en icke obligatorisk, värdelös föreläsning.
Jaja, men nu är den gjord iaf så nu släpper jag det!

I morgon har vi en föreläsning och sedan en massa info. Börjar 9,15 och slutar 15.00 så det blir en ganska så lagom dag faktiskt. Skönt att få åka hem i ljuset :)

Ska se om jag kan lyckas knäppa lite kort med nya kameran i morgon, så ni får se hur jag har det här uppe :)

Underbara söndag!

Har suttit och pluggat en stund nu och börjar känna mig ganska så klar inför morgondagens redovisning. Det är skönt att vi bara har den här och en redovisning som ska ta 5 min är ju inte så jobbigt. Det är helt otroligt vad man lär sig när man studerar. Det är nu vår 3:e muntliga redovisning i grupp, och till de tidigare har jag varit jättenervös, men denna gång är jag helt lugn :)
Det är skönt att känna att man växer in i sina uppgifter, har lärt mig nu att det inte är så farligt att stå där framme och snacka lite.

Solen skiner ute och nu tänker jag unna mig att göra precis vad jag vill idag. Jag har en del att plugga men känner att det kommer jag hinna göra i morgonkväll när jag ändå sitter ensam i mitt rum i Härnösand! Så idag tänker jag bara njuta av dagen och vara med min sambo, som visserligen är sjuk, men jag får väl ta hand om honom lite extra då :P Karlar som är sjuk vet ni, det är inte att leka med.
Ska väl passa på att bekanta mig med min nya kamera idag också då :)




Innedagar!

Måndag och tisdag till veckan är det dags för skola igen. Känns inte så jobbigt den här gången för det är bara två dagar och bara en redovisning vilket inte känns så svårt. Sedan är det dags för praktik igen i några dagar innan nästa helg kommer.
Helger gillas verkligen, det är skönt och behövligt men måste erkänna att det på något vis är skönt att ha något att göra varje dag för då blir helgerna mer underbara. Helgen får en mening när man har haft fullt upp hela veckan om man säger så.

Nu ska jag försöka hålla mig peppad och vara en duktig student för att sedan kunna njuta av ledigheten när praktiken är slut :)

Då är det dags för ÅRE!!


Åre!

Dagarna bara rusar fram nu när jag är på praktiken, det är härligt och kul!
Men nu gäller det för mig att verkligen sätta fart med plugget för igår så klickade vi hem en resa. I mars bär det av till ÅRE!!!
I LOVE IT!!

Det har varit en händelserik helg....

Denna helg har verkligen varit händelserik.... fast inte på bara roliga vis!

Helgen började med att man fick ta emot beskedet att någon hade varit in i stallet och gett sig på några av hästarna i stallet. Som tur är så har inte hästarna blivit skadad på det viset att något har gjort ont men flera hästar har fått manen och svansen avklippt. Ordentligt avklippt!! Det är inte mycket kvar. Plus att två av ponnierna var utsläppta ut stallet och fick tillbringa natten utanför stallet.
Det är helt otroligt vad vissa människor kan göra. Jag tycker verkligen synd om tjejerna som har drabbats av det här. Jag förstår att man känner förtvivlan över det som hänt hästarna och att man även känner sig påhoppad på ett personligt plan.
Jag hoppas verkligen att personen/personerna börjar förstå vidden av det dem gjort. Det är inte konstigt om dessa tjejer kommer känna sig rädda och uppskrämda en bra tid framöver.
Jaja, det är tragiskt det som hänt och jag tycker det är tråkigt att alla som har hästen på stallet ska behöva känna sig otrygg och osäker på vad som händer hästarna på natten! Hoppas det kommer fram vem det är!

Annars så har min helg gått i sjukdomens tecken. Mycket riktigt så vaknade jag upp igår dunderförkyld och med feber, inte det bästa när man ska vara på stallet med ungdomarna hela dagen, men det gick ju bra det också :)
Var återigen en härlig dag med ungdomarna, även om det var mycket tråkigt som måste tas upp med tanke på nattens händelser.

Idag har jag bara tagit det lugnt. Vilat i soffan och försökt blir frisk, fast det går lite sådär. Ett möte på stallet han jag med också. Nu hoppas jag att jag blir frisk till morgondagen då jag ska på någon Mulle Meck kurs.


Praktiktider!

Nu har jag haft praktik i en vecka och allting flyter på bra :) Jag är ju på samma ställe som förut så visste ju redan innan att det här skulle bli super!
Igår fick jag vara hemma från praktiken, riktigt surt! Det var de här himla kristallerna som spökade igen så jag blev yr som tusan hela natten och fick kämpa med ett extremt illamående. Tur att det försvinner snabbt nu när jag vet hur jag ska göra.

Jennie har kommit hem nu från sin underbara resa, shit vad dem verkar ha haft det bra. Underbara som dem är så hade dem med en fin rosa påse från victoria secrets till mig :) Tusen tack för presenten :) Skönt att ha henne hemma igen också!

Ska nog sova snart, känner att jag håller på att bli sjuk och det är inte riktigt okej. Vill verkligen inte missa något på praktiken och inte heller morgondagen vill jag missa. Får då är det dags för ännu en underbar ungdomsträff på stallet :)

Gjorde ett kap idag och köpte två par jeans för 300, det är var jag kallar billigt :)



Nu säger jag godnatt!

Sköna fredag!

Idag har varit en bra fredag, en sådan där härligt slö dag. Det ska nu ändras på med lite kvällsträning på gymmet. Jag tycker om att träna på kvällarna, då blir man sådär supertrött och somnar som ett litet barn när man kommer hem.
Det känns bra nu, jag är riktigt sugen på att komma igång och träna. Ska se om jag lyckas håll i det här nu till veckan när jag börjar min praktik också :)

Det känns så skönt den här gången när jag ska på praktik. Jag är inte ett dugg nervös, jag har ju liksom nyss varit på praktik där. Nu gäller det bara att fokusera på min uppgifter till en början för att sedan bara kunna njuta och vara med barnen och lära mig en massa den sista delen av praktiken.
Det kommer nog gå bra det här, det ända som jag är lite nervös över är det där föräldrasamtalet som vi ska ha, men det ordnar nog sig det med :)

Nä nu börjar det bli dags att fara till gymmet och röra på fläsket!

Kaputt!

Ja men då har man lyckats paja datorn också då! Bra jobbat Sofie, ikväll kan du somna med ett leende på läpparna din KLANT!!

GI

Det har nu gått 2 veckor sedan jag startade min nya livsstil med att äta efter GI. Det känns riktigt bra faktiskt!
Jag läser en massa recept och känner mig inspirerad, har hittat bla en pizza och en paj som man kan göra som inte innehåller något av det man inte bör äta. Det gör det hela lite enklare, för visst att jag tycker att det är gott med sallad men inte alla dagar i veckan. Ibland vill man liksom äta riktig mat, dvs varm mat!
Kilona rasar inte av mig direkt men det går långsamt nedåt iaf, och det är väl det de säger är en bra viktnedgång:)



Igår vad jag ut och red med Josefine! Hade turen att få låna Luna för en uteritt och guuuud vad mysigt det var. Det är det här som jag har saknat med ridningen nu när jag inte har ridit på ett tag. Det är så fantastiskt härligt att rida i djupsnö och alla träden är helt vitklädda. Jag längtar redan tills nästa gång!



Nej nu är det dags att planera dagens middag och läsa lite i skolböckerna.


Vinterdagar



Nu har det verkligen varit vinterväder i några dagar. Sjukt kallt ute vilket resulterar i att det inte blir så varmt inne heller. Fast det är ju som tur är bara mysigt att sova nära :)

Helgen lider mot sitt slut och en ny vecka börjar, det är min sista hemma vecka innan jag går på en 7 veckors period med blandade praktik och inneveckor. Så det börjar bli hög tid att öppna böckerna nu snart :P
Fast inte ikväll, nu ska jag städa lite här hemma sen får man se om det kanske blir en sväng till gymmet. På gymmet finns det en bastu och det vore verkligen härligt just nu!

Seee yaaa


Brrrr!!!

-25 grader utomhus!! Nu är det lätt att hålla sig för skratt!

Bara varit inne idag, känner inte alls för att gå ut i den här kylan. Undra om man ska ta sig till gymmet ikväll för att få göra någonting iaf... Om bilen vill åka i den här kylan är ju en annan fråga.

Kollar just nu på melodifestivalen och tycker det är skit! Inte en ända snygg kille med ju, ingen av dem här kan vinna schlagern, det MÅSTE vara en snygg kille som vinner;)

Idag gjorde jag en supergod kantarellpaj! Tänk att GI mat kan vara så god, den här maten ska lätt ätas igen i det här huset :)

Snart

Sitter här hemma nu och väntar på att få hämta min älskling på tåget :)

Så ikväll ska jag bara myyyyysa med honom, nu har han varit borta för länge. Så det känns himla skönt att hans tåg gick som vanligt och han inte blev kvar i storstaden!

Hatar kylan!

RSS 2.0